A jubileumi ünnepségek következő rendezvényeire június 13-án vasárnap és június 14-én hétfőn kerül sor Budapesten. Vasárnap délelőtt 10 órakor ünnepi szentmise lesz a budavári Mátyás-templomban, amelyen várhatóan részt vesz Gerard Francisco Timoner OP atya, a domonkos rend generálisa. Mise után a program megemlékezéssel és kiállításmegnyitóval folytatódik a szomszédos Hilton Szálló Dominikánus-udvarán. (A szálloda a középkori budai domonkos kolostor helyén épült fel, és magában foglalja az épület maradványait.)
Hétfőn délelőtt 10 órától a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának központi épületében (Budapest, Szentkirályi u. 28. II. em.) tudományos konferenciát rendez a Szent István Akadémia és a Domonkos rendtörténeti Gyűjtemény "A magyar domonkos rendtartomány 800 éve" címmel. A részletes program ide kattintva olvasható.
A konferencia után délután 17 órától a Váci utcai - egykori domonkos - Szent Mihály-templomban ünnepi zsolozsmával és zenei áhítattal zárulnak a programok.